Chili con carne (amuse)

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Amuse
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel poedersuiker
  • ½ theelepel pimentpoeder
  • 1 blikje gepelde tomaten, uitgelekt en in stukken
  • 1 blikje rode kidneybonen, uitgelekt
  • 60 g ossenhaas, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel arachideolie

Bereiden

Bak de ui en knoflook in een pan in de olijfolie met de suiker, wat zout en peper en het pimentpoeder. Voeg dan de uitgelekte en in stukken gehakte gepelde tomaten toe. Laat onder af en toe omscheppen ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Voeg dan de uitgelekte kidneybonen toe. Meng alles goed en neem van het vuur. Zet weg.

Warm de bonen vlak voor het opdienen even op. Schroei in een koekenpan de stukjes vlees snel even aan in de arachideolie. Strooi er wat zout en peper over. Schep wat bonenmengsel in de lepels en verdeel er wat stukjes vlees over. Serveer direct.

Tip

Deze chili con carne is ook koud opgediend verrukkelijk.

Kookboek

Het recept 'Chili con carne (amuse)' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire hapjes

José Maréchal

In dit kookboek presenteert de gerenom-meerde Parijse chef-kok José Marechal de heerlijkste hartige en en zoete fijne hapjes. In een eenvoudige amuselepel weet hij... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Chili con carne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!