Chili con carne met knoflookbrood
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g mager rundergehakt
- 2 uien, in vieren
- 2 theelepels olijfolie
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1-2 theelepels milde chilipoeder (of pittige)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 runderbouillonblokje
- 1 knoflookstokbrood, in dikke sneden
Bereiden
Bak het gehakt een paar minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en doe het dan over in een kom.
Hak de uien fijn in een keukenmachine (of rasp ze als je geen keukenmachine hebt). Verhit de olie in de pan en fruit de uien 2 minuten. Voeg de specerijen toe en bak nog een minuut.
Voeg het gehakt, de tomaten, het bouillonblokje en een blik heet water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
Verhit de grill op middelhoog. Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel de sneden stokbrood over het gehakt en zet 5 minuten onder de grill, tot het brood goudbruin en krokant is.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Chili con carne met knoflookbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Snelle gerechten
diverse auteurs
'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Eskymaks | Shutterstock.com