Entrecote met roquefortboter
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 mooie entrecotes
- olijfolie
- 200 g ongezouten boter
- 100 g blauwe kaas, bv roquefort of gorgonzola
- 2 handenvol rucola, voor erbij
Bereiden
Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk het vlees licht met olie en bestrooi het royaal met zout en peper. Zet opzij. Prak de helft van de boter en de blauwe kaas met een vork door elkaar. Schep de boter op het vel bakpapier, rol het op tot een worst en leg in de diepvries.
Bak de entrecotes 30 seconden aan beide zijden in de grillpan. Voeg de rest van de boter toe en bak het vlees in 4-5 minuten rosé. Keer de stukken om de 30 seconden en bedruip ze dan telkens met boter. Wikkel ze in aluminiumfolie.
Snijd de blauwekaasboter in plakken en leg ze op het vlees. Serveer wat rucola erbij. Bewaar de rest van de boter in de diepvries voor een ander recept.
Extra benodigd
Bakpapier, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Entrecote met roquefortboter' is afkomstig uit het kookboek...
Snel, gezond & lekker
Sue Quinn
In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren... lees verder
© Uitgeverij Terra