Entrecote met sesam-misosaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 4 entrecotes, ca. 200 g per stuk
- ½ aubergine, in 1 cm dikke halve manen
- 2 courgettes, onderkant afgesneden en in 1 cm dikke schuine plakken
- 1/8 kleine kabocha pompoen, zonder zaadjes en in 1 cm dikke waaiervormige plakken
- 2 theelepels licht geroosterde sesamzaadjes
- waterkers
- voor de sesam-misosaus
- 3 eetlepels tahini (sesamzaadpasta)
- 2 eetlepels kaki miso
- 1 eetlepel mirin
- 1 theelepel shoyu
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels dashi
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en verdeel over de pan. Maak 2 sneetjes in het vet van elke entrecote en breng op smaak met zout en peper. Bak ze 2-5 minuten aan elke kant op hoog vuur tot ze rondom bruin zijn en de gewenste gaarheid hebben bereikt. Zet opzij en houd warm.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en voeg nog 1 eetlepel olie toe. Bak de plakken aubergine, courgette en pompoen in porties. Voeg tussendoor wat olie toe en bak tot ze gaar en lichtgoudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd warm.
Meng voor de sesam-misosaus de tahini, miso, mirin, shoyu, het citroensap en de dashi in een kom. Roer goed en verdeel de saus over vier kleine kommen.
Snijd elke entrecote overdwars in 2 cm brede stukken en leg op elk bord 1 entrecote in plakken. Strooi de sesamzaadjes erover en geef er een takje waterkers bij. Serveer met de groente en misosaus. Serveer extra misosaus in kleine kommen.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met sesam-misosaus' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Japanese kookboek
Emi Kazuko
Het 'Easy Japanese kookboek' toont stap voor stap hoe u een keur aan gerechten kunt klaarmaken en verrassende menu's kunt samenstellen. Het verzorgen... lees verder
© The House of Books