Gehaktbrood recepten

Gehaktbrood

Gehaktbrood

Gehaktbrood is een heerlijk creatief gerecht, dat je elke smaak kunt geven die je wilt. Alleen al door steeds weer andere kruiden en ingrediënten toe te voegen. Maak het gehakt wel aan zoals je gewend bent, dat voorkomt dat het gehaktbrood tijdens het bakken veel vet en vocht loslaat. Dus met 1 ei en 1 sneetje geweekt brood of 3 eetlepels paneermeel per 500 gram gehakt. Voeg ook een ruime theelepel zout toe. Kneed het gehakt door tot het plakkerig wordt en meng er dan de overige ingrediënten door

Bobotie

Voor bijvoorbeeld bobotie, een Zuid-Afrikaans gehaktbrood van lams- of rundergehakt, breng je het gehakt pittig op smaak met kerriepoeder en meng je er appel, amandelen en gedroogde abrikozen of vijgen door. Je bakt het in een ovenschaal of taartvorm in de oven gaar en schenkt er op het laatst een topping van eieren losgeklopt met yoghurt over. Daarna bak je het gehaktbrood nog een kwartiertje tot dit laagje mooi goudbruin is.

[ Beeld: zoryanchik | Shutterstock.com ]