Gehaktbrood met venkel-wortelsla
bereiden
Ingrediënten
- 100 g gehakte biefstuk (filet américain)
- 100 g kalfsgehakt
- 1 eiwit
- 1 koffielepel paneermeel
- 1 eetlepel fijngehakte ui
- ½ eetlepel fijngehakte peterselie
- ¼ eetlepel mosterd
- 100 g venkel
- 120 g wortelen
- sap van 1 citroen
- paprikapoeder
- sla
Bereiden
Meng de gehakte biefstuk met het kalfsgehakt. Klop het eiwit los en voeg het samen met het paneermeel toe. Kneed goed.
Voeg de ui toe aan het vlees, samen met de peterselie, mosterd en peper (en zout). Kneed goed en vorm een broodje. Bestrijk het broodje lichtjes met water.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak het broodje gaar. Laat het gehaktbrood afkoelen en snijd het vervolgens in plakken.
Maak de venkel schoon en pocheer hem. Snijd hem in fijne reepjes.
Was de wortelen, schil ze en rasp ze fijn. Besprenkel de geraspte wortelen met citroensap.
Meng de venkel en de wortel. Bestrooi met paprikapoeder.
Verdeel de sla over de borden, schep de venkel-wortelsla erop en schik het gehaktbrood erbovenop.
Kookboek
Het recept 'Gehaktbrood met venkel-wortelsla' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker slank koken
diverse auteurs
'Lekker slank koken' bevat aantrekkelijke en gezonde ideeën voor elke maaltijd en voor elke dag, met genoeg variatie voor vele weken. Na de uitgebreide inleiding... lees verder
© Standaard Uitgeverij