Groene puntpaprika met gehaktbrood

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • 8-12 smalle groene puntpaprika's
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels sherryazijn
  • 500 g rundergehakt (of half-om-half met lamsgehakt)
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • ½ theelepel pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken)
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel grof gehakte pistachenootjes

Bereiden

Snijd de paprika's van de top tot de punt doormidden en verwijder de zaadjes. Spoel de paprikahelften af met koud stromend water. Verhit 4 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paprika's kort op matig vuur. Leg een deksel op de pan en stoof de paprika's 10 minuten op een laag vuur. Blus af met azijn, voeg naar smaak zout en peper toe en stoof de paprika's nog 5 minuten.

Kneed intussen in een schaal het gehakt met de overige ingrediënten door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm er een rond, plat 'brood' van 5 centimeter dik van, iets kleiner dan de bodem van een braadpan. Verhit de resterende olie in de braadpan en laat het gehaktbrood voorzichtig in de hete olie glijden. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en bak/stoom het gehaktbrood in ca. 15 minuten gaar.

Snijd het gehaktbrood in vier gelijke stukken en verdeel ze met de paprika's over warme borden. Serveer er zilvervliesrijst of stukken Turks brood bij.

Tip

'Voor knapperige bleekgroene puntpaprikaatjes moet je op markten zijn in buurten waar veel mensen van Turkse komaf wonen. Daar liggen de groentekramen ermee vol. Deze paprika's zijn klein van formaat, hooguit 15 centimeter lang, en smaken milder dan gewone paprika's.' - Yolanda van der Jagt

Kookboek

Het recept 'Groene puntpaprika met gehaktbrood' is afkomstig uit het kookboek...

Hollandse kramen

Dit prachtige nieuwe kookboek van Yolanda van der Jagt laat zien hoe gevarieerd en mooi het aanbod van de Hollandse warenmarkten is. Meer dan 100 bijzondere... lees verder

© Mo'Media. Beeld: Sven Benjamins

Gehaktbrood tips