Roergebakken ossenhaas met Chinese kool
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels sake
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel suiker
- 400 g ossenhaas, in plakjes van 2 cm
- 300 g udon (Japanse tarwenoedels)
- 3 eetlepels (zonnebloem)olie
- 1 kleine Chinese kool, in smalle repen
- 4 eetlepels oestersaus
Bereiden
Klop in een kom een marinade van de sake, sojasaus, sesamolie, suiker, zout en peper. Schep het vlees erdoor en laat het 5 minuten staan.
Kook de udon gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de ossenhaas op hoog vuur al omscheppend 3 minuten. Neem het vlees uit de pan.
Voeg 1 eetlepel olie aan het bakvet toe en bak de kool al omscheppend 3 minuten. Voeg het vlees en de oestersaus toe en warm het gerecht nog even door.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de udon op vier borden en verdeel het vlees-koolmengsel erover.
Kookboek
Het recept 'Roergebakken ossenhaas met Chinese kool' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oosters
diverse auteurs
In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder
© Inmerc