Tartaartje met chorizo en ui
bereiden
Bevat per portie
325 kcal
23 g eiwit
23 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels bloem
- 2 kleine uien, in ringen
- 4 tartaartjes
- 8 plakjes chorizo
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 50 g boter
Bereiden
Strooi de bloem in een bord en wentel de uiringen erdoor. Snijd de tartaartjes met een scherp mes overlangs doormidden. Leg op de onderste helft van de tartaartjes de plakjes chorizo en leg de bovenste helft er weer op. Druk ze stevig aan. Bestrooi ze met zout en paprikapoeder.
Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin en rosé, keer ze halverwege. Bak de laatste 3 minuten de uiringen mee en keer ze halverwege. Leg de tartaartjes op vier borden. Strooi de uiringen erover. Lekker met frites en bloemkool.
Het recept 'Tartaartje met chorizo en ui' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Jiri Hera | Shutterstock.com