Yakitori van runderreepjes teriyaki
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g runderfilet
- voor de marinade
- 30 g rietsuiker (of 1 flinke eetlepel)
- 100 ml mirin of rijstazijn
- 80 ml Japanse sojasaus
- 3 eetlepels saké of zoete witte wijn
- 1 cm verse gemberwortel, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, gekneusd
Voorbereiden
Snijd het rundvlees in dunne plakjes en de plakjes vervolgens in reepjes van 3 à 4 cm lang en 1 cm breed. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar. Voeg de reepjes rundvlees toe en laat ze 30 minuten in de koelkast marineren.
Bereiden
Haal het rundvlees uit de koelkast en rijg de reepjes aan houten prikkers door eerst in het ene uiteinde te prikken en dan in het andere, als een accordeon. Je kunt zes à acht reepjes aan een houten prikker rijgen.
Rooster ze onder voortdurend besprenkelen met de marinade. Let op, het roosteren gaat snel!
Kookboek
Het recept 'Yakitori van runderreepjes teriyaki' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori
Sandra Mahut
Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder
© Uitgeverij Becht