Carpet bag steak van John Torode
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 4 haasbiefstukken van 175 g per stuk
- 8 oesters in de schelp
- 4 lange repen doorregen bacon
- neutrale olie
- 200 g boter
Bereiden
Snijd elke biefstuk aan de zijkant in zodat een zak ontstaat - snijd hem niet helemaal door want dan is het geen zak meer.
Maak de oesters open, haal ze uit de schelp, giet ze af en vang het vocht op. Doe 4 oesters weer in hun schelp voor de garnering bij het vlees. Stop steeds een van de andere oesters in de zak in het vlees. Giet er wat vocht bij - dit zilte water dient als smaakgever en houdt het vlees en de oester sappig. Wij houden van sappige dingen!
Wikkel elke biefstuk in een reep bacon en zet het geheel met een cocktailprikker vast. Zet een stevige pan met dikke bodem op het vuur en laat hem superheet worden; open het raam vanwege de rook. Wrijf de biefstukken overal in met olie en bestrooi ze met zout en wat peper.
Bak de biefstukken ruim 3 minuten per kant, zet het vuur laag en bak ze aan elk kant nog eens 2 minuten. Als u ze goed doorbakken wilt, legt u ze nog 5 minuten in een niet te hete oven.
Geef er dikke patat bij of een grote tomatensalade.
Opmerking
'Dit is een Australische klassieker - steak gevuld met verse oesters, in repen bacon gewikkeld en gebakken. Laat de oesters niet te veel uitlekken (vang het vocht op), want het zilte vocht maakt het vlees mals en smakelijk en houdt de oesters heerlijk sappig. Haal het vlees uit de pan als het naar wens gaar is, haal de pan van het vuur, giet er het oestervocht in, schraap de aanbaksels van de bodem en giet deze saus over het vlees.' - John Torode
Kookboek
Het recept 'Carpet bag steak van John Torode' is afkomstig uit het kookboek...
Rund
John Torode
In 'Rund' leert chef-kok John Torode je op elke mogelijke wijze rundvlees te bereiden. Naast geweldige recepten geeft hij ook uitgebreide informatie over de verschil... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck