Gebakken aardappelen recepten
-
tip Perfect gebakken aardappels uit de oven
Vegetarisch, 75 min 7,5
-
tip Nigella Lawson: perfect gebakken aardappelen
Gevogelte, 75 min 8,0
-
Gebakken aardappelen
Vegetarisch, 40 min 8,1
-
Gebakken aardappelen met chorizo en spek
Vlees, 60 min 7,9
-
Gebakken aardappelen met komijn
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Gebakken aardappelen met rozemarijn
Vegetarisch, 15 min 7,9
-
Gebakken aardappelen met zeezout
Vegetarisch, 40 min 7,9
-
Gebakken aardappelen uit de oven met homemade mayonaise
Vegetarisch, 50 min 8,3
-
Gebakken aardappelen uit de oven met zalm van Bill Granger
Vis, 35 min 8,1
-
Gebakken aardappels met rozemarijn en sumak
Vegetarisch, 45 min 7,5
-
Gebakken aardappels met ui, knoflook en eieren
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Gebakken krielaardappeltjes met spek
Vlees, 25 min 7,9
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Gebakken aardappelen
Snijd 1 kg gekookte aardappelen in niet te dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel goudbruin en knapperig. Schep de aardappelen tijdens het bakken enkele malen om, zodat alle plakken gelijktijdig bruin worden. Boter bakt minder snel bruin dan olie en geeft een minder knapperig resultaat. Bak grote hoeveelheden aardappelen niet tegelijk, maar in gedeelten, of in twee pannen. Houd de reeds gebakken aardappelen warm in een open schaal in de oven. Verse rauwe krielaardappeltjes worden in hun geheel gebakken.
Rauwe aardappelen bakken
Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden. Snijd ze dan in blokken of blokjes. Wassen en goed afdrogen (in de slacentrifuge werkt goed) is niet nodig, maar bevordert wel het krokant worden. Zet het vuur niet te hoog en reken meer tijd (15 à 20 minuten). Dek de pan af met een deksel om de garing te bevorderen. Keer ze regelmatig. Zijn ze eenmaal gaar, dan kun je ze knapperiger maken door ze nog even dekselloos te bakken op hoger vuur. Ze worden echter nooit zo krokant als hun voorgekookte soortgenoten. ¹)
[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Kleyns columns' ¹) ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]