Appelcake recepten
-
tip Appelcake
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
tip Normandische appelcake
Vegetarisch, 70 min 8,1
-
Appelcake met amandelschaafsel
Vegetarisch, 60 min 7,6
-
Appelcake met anijs en gemberroom
Vegetarisch, 60 min 8,0
-
Dadel-appelcake
Vegetarisch, 90 min 8,2
-
Frisse appelcake
Vegetarisch, 60 min 8,3
-
Kruidige appelcake
Vegetarisch, 90 min 7,9
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Appelcake recept
Verhit de oven tot 180°C (gasovenstand 4). Vet de bodem en wand van een springvorm met een doorsnede van 20 cm in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Klop 180 g ongezouten boter en 95 g bruine basterdsuiker met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Klop 2 theelepels fijngeraspte citroenschil erdoor. Klop er beetje bij beetje 3 losgeklopte eieren door. Doe het mengsel in een grote kom. Spatel er met een grote metalen lepel afwisselend 75 g bloem met 125 g zelfrijzend bakmeel en ½ theelepel kaneel en 125 ml melk door. Roer tot alles net gemengd is en het beslag bijna glad is. Schep de helft van het mengsel in de vorm, bedek het met 300 g appelcompote en schep daarop weer de rest van het beslag. Schep 100 g appelcompote langs de rand en druk de stukjes appel in het beslag. Meng ¼ theelepel koekkruiden, 1 extra eetlepel bruine basterdsuiker en 25 g geschaafde amandelen en strooi het mengsel over de cake. Bak de cake 1 uur, of tot een satéprikker die je erin steekt er schoon en droog uit komt. Laat de appelcake 15 minuten in de vorm staan en stort hem vervolgens op een rooster om hem volledig af te koelen.
[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]
[ Beeld: kate_morozova | Shutterstock.com ]