Appel-kokoskruimeltaart
bereiden
Ingrediënten
- 40 g gedroogde rode linzen
- 5 grote appels
- 35 g havermout
- 40 g geraspt kokos
- 70 g ruwe rietsuiker
- 2 snufjes zoutvlokken
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 75 g boter + extra voor het invetten
Bereiden
Spoel de rode linzen en laat ze een nacht of minstens 12 uur weken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de linzen en laat ze goed uitlekken.
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze in een ingevette ovenvaste vorm met een diameter van ongeveer 26 cm.
Doe de linzen met havermout, kokos, suiker, zout en kaneel in een keukenmachine. Mix tot kruimels. Snijd de boter in stukjes en voeg die toe. Mix nog even kort tot een kruimelig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg over de appels.
Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven of tot de appels zacht zijn en de taart een mooie kleur heeft. Serveer met slagroom of ijs.
Extra benodigd
Keukenmachine, bakvorm (Ø 26 cm)
Opmerking
'Ik word helemaal gelukkig als ik aan deze taart denk. Linzen kunnen ook echt voor de meest onverwachte gerechten worden gebruikt, zoals in een krokante kruimeltaart. Probeer het maar eens, het wordt echt superlekker!' - Lina Wallentinson
Kookboek
Het recept 'Appel-kokoskruimeltaart' is afkomstig uit het kookboek...
Bakken met bonen
Lina Wallentinson
Taart, brood, koek, pizza, crackers, cake en brownies - iedereen is er dol op. En door het toevoegen van bonen, erwten en linzen kunnen we deze lekkernijen een stuk gezonder maken! Peulvruchten zitten namelijk boordevol eiwitten, mineralen
... lees verder © Uitgeverij Becht