Cheesecake recepten
-
tip New York cheesecake
Vegetarisch, 105 min 8,5
-
tip Nigella Lawson: cheesecake
Vegetarisch, 80 min 8,3
-
Authentieke New York cheesecake
Vegetarisch, 120 min 8,6
-
Berko's original cheesecake
Vegetarisch, 120 min 7,6
-
Cheesecake crème brûlée
Vegetarisch, 125 min 7,7
-
Cheesecake met aardbeien à la minute
Vegetarisch, 10 min 7,7
-
Cheesecake met banaan en toffeesaus
Vegetarisch, 90 min 8,3
-
Cheesecake met bosbessen en meringue
Vegetarisch, 135 min 7,7
-
Cheesecake met citroen
Vegetarisch, 90 min 7,9
-
Cheesecake met glazuur van aardbeiensnoepjes
Vegetarisch, 75 min 7,8
-
Cheesecake met karamel
Vegetarisch, 105 min 8,0
-
Cheesecake met kokos en dulce de leche
Vegetarisch, 125 min 7,5
-
Cheesecake met vanille en aardbei
Vegetarisch, 90 min 7,9
-
Cheesecake tiramisu
Vegetarisch, 70 min 7,4
-
Chocolade cheesecake met bitterkoekjes
Vegetarisch, 30 min 7,6
-
Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade
Vegetarisch, 60 min 8,6
-
Lichte cheesecake met frambozen
Vegetarisch, 35 min 8,2
-
No bake mojito cheesecake
Vegetarisch, 60 min 5,7
-
Red Velvet cheesecake
Vegetarisch, 150 min 6,3
-
Ricotta cheesecake met rozijnen
Vegetarisch, 85 min 7,9
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Cheesecake
Een cheesecake is een van oorsprong Amerikaanse taart van verse kaas, die vooral bekend is geworden via de traditionele Joodse gemeenschap in New Vork. De taart is romig, compact en bestaat uit een bodem van verkruimelde koekjes waarop (in een taartvorm) een op smaak gebrachte creamcheese wordt gestort. Behalve creamcheese bevat de vulling eieren, suiker en de naamgevende vrucht. De taart wordt in de oven gebakken, gekoeld en met de desbetreffende vruchten gegarneerd.
Bodem
Een cheesecake heeft meestal een bodem van koekjes. De Amerikanen gebruiken in de klassieke recepten meestal de 'Graham Crackers' en de Engelsen de 'digestive biscuits'. Hier kun je naar eigen smaak en afhankelijk van wat je tegenkomt kiezen uit allerlei soorten koekjes: spritsen, wafeltjes, die een iets zoutig smaakje geven, het Schotse 'shortbread', speculaas (houd wel rekening met de sterke smaak), biscuitjes, chocolade zandkoekjes, zandkoekjes met citroensmaak... Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Er is trouwens niets op tegen om welke andere deegsoort dan ook te gebruiken (kruimeldeeg, zanddeeg...) of om de bodem zelfs helemaal weg te laten. ¹)
Cheesecake bakken
Een cheesecake wordt heel langzaam gaar, op lage temperatuur. De New Yorkse methode begint op hoog vuur, zodat het geheel goed 'pakt', maar daarna gaat de temperatuur omlaag. Voor een heel smeuïge cheesecake kun je de taart au bain-marie laten garen, dan wordt de korst zachter. Vermijd abrupte temperatuurswisselingen om barsten te voorkomen. Laat de cheesecake dus eerst afkoelen in de oven, die uitgezet is, dan buiten de oven, en zet hem daarna koel weg. Cheesecake is de volgende dag, of zelfs de dag daarna veel lekkerder, maak hem dus niet op het laatste moment. ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Cheesecake' ¹) ]
[ Beeld: Anastasia Kasimova | Shutterstock.com ]