Chocolademadeleines

25 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 155 g suiker
  • 135 g ei of 3 eieren
  • 210 g boter, plus extra om in te vetten
  • 210 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 6 g bakpoeder
  • 60 g chocolade 70%, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 210 °C.

Meng in een kom de suiker en de eieren met een garde. Smelt de boter.

Zeef de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder boven de kom en meng goed met het ei-suikermengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng nog een keer goed door.

Vet de madeleinevorm(en) in met boter. Meng de chocoladestukjes door het beslag en verdeel het beslag over de vormen.

Bak de madeleines 7 minuten. Haal ze uit de vormen en laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Extra benodigd

Madeleinevorm

Tip

Als de madeleines aan de randen al gaar zijn en je op dat moment de ovendeur opent en meteen weer dichtdoet, krijg je het bekende bultje in het midden van de cakejes.

Kookboek

Het recept 'Chocolademadeleines' is afkomstig uit het kookboek...

Chocoladebijbel

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in 'Chocoladebijbel' de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Madeleines tips