Bruschetta recepten
-
tip Bruschetta met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
tip Bruschetta met geitenkaas en rucola
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Bruschetta met aubergine
Vegetarisch, 20 min 7,6
-
Bruschetta met cavolo nero en bonen
Vegetarisch, 25 min 7,5
-
Bruschetta met chorizo en krokante saffraan-aardappelen
Vlees, 30 min 7,7
-
Bruschetta met gebakken paddenstoelen
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Bruschetta met geroosterde tomaten en ricotta of feta
Vegetarisch, 130 min 7,7
-
Bruschetta met haring en paprika
Vis, 15 min 7,4
-
Bruschetta met linzenkaviaar
Vegetarisch, 25 min 8,5
-
Bruschetta met mozzarella en gepofte kerstomaatjes
Vegetarisch, 15 min 8,0
-
Bruschetta met rauwe ham en meloen
Vlees, 10 min 7,4
-
Bruschetta met rundvleescarpaccio en salsa verde
Vlees, 20 min 7,9
-
Bruschetta met sardientjes
Vis, 10 min 7,2
-
Bruschetta met tomaat of met tuinbonen en munt van Rick Stein
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
Bruschetta met tomatenconfit
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Bruschetta met vitello tonnato
Vlees, 30 min 8,5
-
Bruschetta met waldorfsalade van gerookte kip
Gevogelte, 20 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Bruschetta
Een bruschetta (meervoud: bruschette) is een snee (boeren)brood die eerst knapperig en enigszins verbrand wordt gebakken en daarna pas wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie (bij een crostino is dit precies omgekeerd). In Italië zijn bruschette in november een verwennerij wanneer de nieuw geperste olie er is - de kwaliteit van de olie geeft voor elke bruschetta de doorslag voor een werkelijk bijzondere smaak, gebruik dus de beste extra virgine olijfolie die je kunt vinden. Een bruschetta wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar is ook heel lekker bij bijvoorbeeld vissoep en gebakken kippenlevertjes. Je kunt een bruschetta ook prima beleggen, bijvoorbeeld met prosciutto of tomaat - zie de bovenstaande bruschetta recepten.
Basis recept bruschetta
Grill of rooster 4 dikke sneden stevig (boeren)brood aan beide zijden tot ze licht geroosterd zijn. Wrijf de bovenkant van elke snee in met een gehalveerd teentje knoflook en sprenkel er olijfolie over en beleg elke bruschetta vervolgens naar smaak.
[ Bron: 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' | redactie ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]