Crostini recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Crostini

Crostini (enkelvoud: crostino) worden bestreken met olijfolie en dan in de oven of onder de grill geroosterd of in olijfolie of boter gebakken (bij bruschette is dit precies omgekeerd: eerst roosteren, daarna pas insmeren met olijfolie). Crostini zijn kleiner en eleganter dan bruschette, meer zoals de Franse croutes. In een trattoria zul je een doorgaans een bruschetta krijgen, in een ristorante een crostino. Crostini worden meestal net als bruschette in een grillpan gemaakt, maar je kunt ze ook in de oven knapperig bakken.

Basisrecept crostini

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd een Italiaanse sfilatino, ciabatta of een dun stokbrood in dunne sneetjes, besmeer beide zijden met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zet de crostini ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte trommel.

[ Bron: 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' | redactie ]

[ Beeld: Stepanek Photography | Shutterstock.com ]