Crostini met gestoomde makreel

  • 10 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 115 kcal
  • 5 g eiwit
  • 8 g vet
  • 5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 meergranen pistolets, elk in 5 lange dunne plakjes
  • 1 grote teen knoflook, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 g rucola
  • 200 g gestoomde makreel, in stukken
  • 2 geroosterde paprika's (pot), in reepjes

Bereiden

Rooster de plakjes brood onder een voorverwarmde grill aan beide kanten goudbruin.

Wrijf de sneetjes in met knoflook en besprenkel ze royaal met olijfolie.

Verdeel de rucola, gestoomde makreel en paprikareepjes over de crostini.

Bron

Het recept 'Crostini met gestoomde makreel' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Crostini recept tips

Reacties op dit recept

  • hansjeIk zou heel graag het recept crostini met gestoomde makreel willen maken, maar kan nergens ontdekken hoe en met wat je de makreel moet stomen. Zouden jullie dat aub willen doorgeven, ik ben gek op makreel en probeer alle variaties. Groet Hansje

    reageren

  • redactie okoko receptenGestoomde makreel is verkrijgbaar bij de viswinkel.

    reageren

  • DannyIk heb gewoon gerookte makreel genomen. Dat smaakte ook prima. De paprika's uit pot heb ik een paar minuutjes mee in de oven gelegd, dan zijn ze lekker droog. Al met al een heerlijk hapje.

    reageren