Crostini met rauwe ham en kruidige perensalsa
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 41 kcal
- 3 g eiwit
- 2 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 grote rijpe peer, in kleine blokjes
- geraspte schil en sap van 1 limoen of van ½ sinaasappel
- 1 eetlepel walnootolie
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
- snufje pimentpoeder
- 2 ciabatta broodjes met walnoten, in plakjes
- 100 g rauwe (Parma- of Serrano-) ham, in brede repen
Bereiden
Meng in een kom de blokjes peer met het sap en de rasp van de limoen of sinaasappel, walnootolie, bieslook en basilicum en breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
Bestrijk de plakjes ciabatta met walnootolie en rooster ze in een hete grillpan knapperig met mooie bruine strepen. Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham op. Leg de crostini op een schaal.
Extra benodigd
Grillpan
Bron
Het recept 'Crostini met rauwe ham en kruidige perensalsa' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood