Krentenbrood met rum en perzik uit de oven
bereiden
Bevat per portie
554 kcal
10 g eiwit
30 g vet
56 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 sneetjes krentenbrood
- 2 eetlepels rum of Grand Marnier
- 4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
- 1 sinaasappel
- 100 g amandelspijs
- 125 ml crème fraîche
- 1 ei
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 25 g boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de sneetjes krentenbrood en besprenkel ze met de rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes krentenbrood met de schijfjes perzik er dakpansgewijs in. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat de krentenbroodschotel in de oven in ca. 25 minuten mooi goudbruin worden.
Variatietip
In plaats van krentenbrood kan ook kerst- of paasbrood mét amandelspijs gebruikt worden. Haal dan het amandelspijs uit het brood.
Het recept 'Krentenbrood met rum en perzik uit de oven' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood