Mediterraan pistoletje van de barbecue
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
240 kcal
10 g eiwit
12 g vet
23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 maïspistoletjes of meergranen pistoletjes
- 50 g tapenade van gedroogde tomaatjes
- 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 takje rozemarijn, gerist
- 8 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
- geraspte citroenschil
- olijfolie
Bereiden
Snijd de maïspistoletjes of meergranen pistoletjes aan de bovenkant over de hele lengte open en bestrijk de openingen in de broodjes met de tapenade. Verdeel de geitenkaas met de rozemarijn, olijven en wat geraspte citroenschil over de opening in de broodjes en druk dit wat aan.
Bestrijk de buitenkant van de broodjes met wat olijfolie en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Bak de broodjes op de barbecue knapperig bruin en laat de kaas smelten. Lekker bij geroosterd lamsvlees of kip van de barbecue.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, barbecue
Het recept 'Mediterraan pistoletje van de barbecue' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood