Mediterraan pistoletje van de barbecue

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 11 waarderingen

Bevat per portie

240 kcal
10 g eiwit
12 g vet
23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 maïspistoletjes of meergranen pistoletjes
  • 50 g tapenade van gedroogde tomaatjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 takje rozemarijn, gerist
  • 8 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • geraspte citroenschil
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de maïspistoletjes of meergranen pistoletjes aan de bovenkant over de hele lengte open en bestrijk de openingen in de broodjes met de tapenade. Verdeel de geitenkaas met de rozemarijn, olijven en wat geraspte citroenschil over de opening in de broodjes en druk dit wat aan.

Bestrijk de buitenkant van de broodjes met wat olijfolie en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Bak de broodjes op de barbecue knapperig bruin en laat de kaas smelten. Lekker bij geroosterd lamsvlees of kip van de barbecue.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, barbecue

Het recept 'Mediterraan pistoletje van de barbecue' wordt je aangeboden door

Overig brood tips