Couscous met gebrande noten en gebakken gamba's met mango
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 30 g amandelen
- 30 g pijnboompitten
- arachideolie
- 300 g couscous
- 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- citroensap naar smaak
- 24 grote gamba's, gepeld en zonder kop (maat 16/20)
- 1 (rijpe!) mango, in blokjes
- 3 passievruchten, gehalveerd
Bereiden
Bak in een koekenpan de gepelde amandelen in zoveel arachideolie dat ze net onder staan, totdat ze licht goudbruin kleuren. Laat de amandelen op een zeef uitlekken. Bak de pijnboompitten op dezelfde wijze.
Doe de couscous in een grote kom en giet er 600 ml kokend water op. Dek de kom direct af met plasticfolie en laat deze op een warme plek 20 minuten rusten, totdat de couscous mooi zacht maar wel droog is. Laat de couscous licht afkoelen maar niet koud laten worden. Voeg de pijnboompitten, gebrande amandelen en koriander toe en breng op smaak met wat citroensap, fijn zeezout en een paar eetlepels arachideolie.
Bak intussen in een koekenpan met wat arachideolie de gamba's kort om tot ze mooi glazig zijn. Laat de gamba's even uitlekken en licht afkoelen op keukenpapier. Bestrooi de gamba's licht met zout.
Dresseer de couscous op vier mooie, grote witte borden, leg de gamba's op de couscous en verdeel de koude mangoblokjes over de gamba's. Lepel met een theelepel de passievruchten uit en verdeel dit over het gerecht.
Extra benodigd
Plasticfolie
Persoonlijke noot
'Dankzij de zoete en frisse smaken is dit een heerlijk gerecht voor het voorjaar of de zomer. Als variatie kun je er ook gewelde gedroogde pruimen en abrikozen aan toevoegen, in blokjes van 1 cm gesneden.' - Mohammed el Harouchi
Bron
Het recept 'Couscous met gebrande noten en gebakken gamba's met mango' wordt je aangeboden door chef Mohammed el Harouchi van restaurant Solo. Beeld: Julia Sudnitskaya | Shutterstock.com