Gevulde eieren met olijven, geroosterde paprika en kappertjes

8 personen
bereiden

waardering 8,3obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 8 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 1 geroosterde rode paprika, uit pot of blik, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
  • extra vergine olijfolie
  • fijngehakte peterselie, om te garneren

Bereiden

Breng een grote pan met ruim water en 1 eetlepel zout aan de kook. Doe de eieren erin en roer zacht met een houten lepel, zodat de dooiers in het midden zitten na het koken. Kook middelgrote eieren 12 minuten (grotere eieren 1 minuut langer en kleinere 1 minuut korter). Giet het water af, vul de pan met koud water en laat de eieren er tot gebruik in liggen.

Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en halveer ze in de lengte. Schep de dooiers eruit met een theelepel, zonder de eiwitten te beschadigen. Snijd aan de onderkant van elk eiwit een plakje weg, zodat ze goed rechtop blijven staan.

Prak de eidooiers fijn in een kom. Voeg de olijven, paprika en kappertjes toe en meng alles goed. Klop er dan voldoende olie door om een glad mengsel te maken. Breng het op smaak met zout, maar vergeet niet dat de kappertjes zout kunnen zijn. Vul de eiwitten met een theelepel met het olijvenmengsel. Zet ze tot gebruik in de koelkast. Garneer de eieren vlak voor het serveren met peterselie.

Kookboek

Het recept 'Gevulde eieren met olijven, geroosterde paprika en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het tapasboek

'Het tapasboek' biedt een voortreffelijke verzameling een-voudige en authentieke recepten voor tapas, van gambas al ajillo (knoflookgarnalen) tot tortilla... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Gevulde eieren tips