Egyptische bietendip

  • 500 ml
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pakje gekookte rode biet
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml dikke yoghurt (10%)
  • sap van 1 citroen
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 1½ theelepel gemalen koriander

Bereiden

Snijd de bieten in blokjes. Verwarm de blokjes biet een beetje zodat ze wat makkelijker te pureren zijn. Doe de biet in een keukenmachine en meng tot een gladde pasta.

Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de yoghurt, het citroensap, de komijn en koriander toe. Draai tot het helemaal glad is. Breng op smaak met zout en peper.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Egyptische bietendip' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Dips

Ramon Brugman

In 'Masterclass Dips' laat Ramon Brugman met recepten uit meer dan twintig landen zien dat je met dips eindeloos kunt variëren: van bekende klassiekers als tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot vernieuwende recepten zoals... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!