Gevulde paprika met bleekselderij en hazelnoten

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 225 g hazelnoten, fijngemalen
  • 225 g uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g bleekselderij, fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • ½ koffielepel tijm
  • ½ koffielepel marjolein
  • 2 paprika's

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de noten, de ui, de knoflook en de selderij met de kaas en de eieren. Kruid met tijm, marjolein, peper en zout.

Halveer de paprika's, zodat je twee bootjes krijgt en vul ze met dit mengsel.

Giet 1 cm water in een ingevette ovenschaal, plaats de paprika's daarin en bak ze gedurende 35 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika met bleekselderij en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Donderdag veggiedag kookboek

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

In het 'Donderdag veggiedag kookboek' krijg je volop ideetjes om één dag per week, bijvoorbeeld op donderdag, vegetarische gerechten te bereiden... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • josienDe paprika's moeten iets langer in de oven, mijn inziens waren ze nog te hard.

    reageren