Vegetarische linzenstoof met zoete aardappel
- 6 personen
- 50 min
- waardering 9,1
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie, om in te bakken
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 cm gember, geschild en in stukjes
- 1 klein rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
- 1 grote eetlepel garam masala (als je dit niet in huis hebt, kun je ook een theelepel kaneel, komijnpoeder en/of korianderzaadpoeder gebruiken, en eventueel een laurierblad)
- 2 grote zoete aardappels
- 800 g tomatenblokjes (uit blik)
- 500 g gedroogde rode linzen
- 1 liter groentebouillon
- 400 ml kokosmelk (uit blik)
- het sap van 1 limoen
- 1 pluk koriander, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in de hapjespan. Fruit de ui en het knoflook zachtjes op laag vuur. Voeg de gember, rode peper, wat zeezout en de garam masala toe aan de pan. Roer met een houten lepel totdat je de specerijen goed gaat ruiken.
Schil de zoete aardappel ondertussen en snijd in kleine dobbelsteentjes en voeg toe aan de pan. Laat op heel laag vuur 5 minuten meebakken. Voeg nu de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe. Roer goed en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Doe de kokosmelk en het limoensap erbij en breng het even aan de kook. Zet het vuur weer laag en laat de stoof iets dikker worden. Serveer in grote kommen, met koriander. Lekker met een flinke dot dikke yoghurt.
Tip
'Dit is een gerecht dat je ook heel makkelijk 's middags of zelfs een dag van tevoren kunt maken. Ik vind het dan zelfs nóg lekkerder en het scheelt je ook stress in de keuken. Win-win!' - Jet van Nieuwkerk
Kookboek
Het recept 'Vegetarische linzenstoof met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...
Uit huis met Jet
Jet van Nieuwkerk
Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten... lees verder
© Carrera Culinair