Pompoen met savooiekool uit de wok
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper, in reepjes
- 400 g fruitig pompoenvruchtvlees, in staafjes
- 5-6 bladen savooiekool, in reepjes
- 400 g rapen, in staafjes
- 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 ml groentebouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- wat citroensap
- 1 snuf kaneelpoeder
- 1 snuf gemberpoeder
- 1 handjevol geroosterde pinda's of gare kikkererwten
Bereiden
Roerbak de ui, knoflook, peper, pompoen, kool en raap enkele minuten op hoog vuur in de olijfolie in een wok of wijde braadpan.
Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en laat alles een paar minuten sudderen.
Breng op smaak met citroensap, kaneel, gember en zeezout. Strooi er pinda's of kikkererwten over. Serveer met rijst, vlees of vis.
Kookboek
Het recept 'Pompoen met savooiekool uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden pompoenen boek
Erica Bänziger
De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder
© De Lantaarn