Sperziebonen in kokossaus
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
160 kcal
4 g eiwit
10 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 zakje santen (30 g)
Bereiden
Haal de sperziebonen af en breek ze doormidden. Fruit de ui en knoflook goudgeel in de wok in hete olie. Roer de sambal en het gemberpoeder erdoor en schep de boontjes erdoor.
Voeg 150 ml water toe en de santen en kook de boontjes afgedekt in ca. 8 -10 minuten heel zachtjes gaar. Lekker met gehaktballetjes en rijst.
Het recept 'Sperziebonen in kokossaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Vorontsova Anastasiia | Shutterstock.com