Sperziebonen met krokante Parmaham
6 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
68 kcal
6 g eiwit
4 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 450 g sperziebonen, afgehaald
- 1 eetlepel olijfolie
- 85 g Parmaham, in repen gescheurd
- 1 bosje lente-uitjes, diagonaal in stukjes gesneden
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Breng een pan water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de sperziebonen 3-4 minuten.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en bak de ham tot hij krokant is. Voeg de lente-uitjes en de azijn toe en roer 1 minuut.
Laat de sperziebonen uitlekken en doe ze over in de pan. Schep ze om, zodat ze bedekt zijn met een laagje olie. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen met krokante Parmaham' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker & licht
diverse auteurs
Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: KAppleyard | Shutterstock.com