Spinazie met sesamsaus
- 4 personen
- 5 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g gewassen spinazie
- 4 eetlepels goma (sesamsaus)
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
Bereiden
Meng in een ruime kom de spinazie met de goma. Strooi de zwarte sesamzaadjes erover en serveer direct.
Zelfgemaakte sesamsaus
Meng met behulp van een garde 250 g tahin met 150 ml witte rijstazijn, 150 ml sojasaus, 75 ml mirin en 100 ml water. Voeg naar smaak wat sesamolie toe. Voeg om de saus dunner te maken eventueel nog wat extra water toe. Voeg voor extra bite 2 eetlepels sesamzaad toe.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met sesamsaus' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld