Kip uit de oven met asperge-risotto van Bill Granger

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 250 g arboriorijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 175 g groene asperges, in schuine stukjes
  • 35 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een grote vuurvaste braadpan op een hoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze onder regelmatig roeren in ongeveer 3-4 minuten goudbruin. Haal hem uit de pan en zet apart.

Doe de resterende olijfolie en ui in de pan en bak de ui al roerend in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de knoflook en citroenrasp toe en bak deze al roerend 30 seconden mee. Voeg de rijst toe en roer die goed door de olie. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.

Doe een deksel op de pan en zet hem 15 minuten in de oven. Voeg de asperges toe, doe de kip weer in de pan en zet hem nog eens 3-4 minuten in de oven of tot de asperges heldergroen zijn en net gaar. Roer de Parmezaanse kaas erdoor, maak af met zout en peper en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Kip uit de oven met asperge-risotto van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

In de keuken

Bill Granger

Dit is alweer het vierde boek van de succesvolle Australische kok Bill Granger. Het is een fris en dynamisch boek met prachtige foto's in reportagestijl, die het koken... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Kip oven recept tips

Reacties op dit recept

  • martinaLijkt me lekker en gemakkelijk te bereiden. Maar... heeft er iemand een suggestie voor een andere groente? Het is immers niet het hele jaar door aspergeseizoen.

    reageren

  • desireeJe zou de asperge kunnen vervangen door paddenstoelen en champignons, omdat die net als asperge een soort romige smaak hebben.

    reageren