Gekookte kip met gremolata van The River Cafe
- 4 personen
- 75 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 takjes tijm
- 3-4 laurierbladeren
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- 500 g aardappelen, gehalveerd
- 1 biologische kip van ca. 2 kg
- 2 bleekselderijstruiken, de harten in vieren gesneden
- 12 bospenen
- voor de gremolata
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels peterselieblad, fijngehakt
Bereiden
Breng in een grote braadpan water aan de kook. Doe de tijm erbij met de laurierbladeren, peperkorrels, 2 aardappelen en zout naar smaak.
Laat het water opnieuw aan de kook komen en doe de kip erin. Temper het vuur tot heel laag en verwarm de kip 25 minuten. Doe de resterende aardappelen erbij met de bleekselderij en worteltjes en laat alles stoven tot de kip en groenten gaar zijn, in ca. 30-40 minuten.
Rasp voor de gremolata de schil van de citroen en meng deze met de knoflook en peterselie. Pers de citroen uit.
Controleer de smaak van het kippenkookvocht en doe het citroensap erbij. Pureer enkele aardappelen in het vocht. Snijd de kip in acht stukken, verdeel die over grote soepkommen met de groenten en flink wat bouillon. Bestrooi alles met de gremolata.
Kookboek
Het recept 'Gekookte kip met gremolata van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy
Rose Gray & Ruth Rogers
Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder
© Kosmos Uitgevers