Kippenbouten recepten
-
tip In witte wijn, room en tijm gesmoorde kip
Gevogelte, 60 min 7,8
-
tip Kip gestoofd in witte wijn en crème fraîche met olijven en citroen
Gevogelte, 90 min 8,7
-
Gegrilde tandoorikip
Gevogelte, 70 min 8,5
-
Gekonfijte kippenbouten
Gevogelte, 80 min 8,0
-
Geroosterde pittige kippenpoten met krieltjes
Gevogelte, 75 min 8,5
-
Gestoofde kippenbouten met olijven en citroen
Gevogelte, 85 min 7,6
-
Gestoofde kippenbouten met vijgen en amandelsaus
Gevogelte, 60 min 7,5
-
Kippenbouten in pinot noir met morellen en pastinaakpuree
Gevogelte, 75 min 7,5
-
Kippenbouten met dragon
Gevogelte, 50 min 7,6
-
Kippenbouten met haricots verts en groene asperges
Gevogelte, 40 min 7,8
-
Kippenbouten met hartige linzenragout van Ainsley Harriott
Gevogelte, 80 min 7,2
-
Legs of fire (TexMex gegrilde kippenbouten)
Gevogelte, 45 min 7,8
-
Miso-kippenbouten
Gevogelte, 75 min 8,3
-
Misokip met botersaus
Gevogelte, 75 min 8,5
-
Pittige geroosterde kip (ayam bakar pedas)
Gevogelte, 40 min 7,5
-
Provençaalse kippenbouten uit de oven
Gevogelte, 45 min 7,7
-
Snelle stoofschotel met kip
Gevogelte, 60 min 7,7
-
Stoofschotel met kippenbouten, wortel en peultjes
Gevogelte, 60 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Kippenbouten
Kippenbouten zijn de poten van de kip met het dijstuk er nog aan. Ze wegen 250-300 gram. Reken op een bout per persoon. Kippenbouten doen het goed in stoofpotten, maar je kunt ze ook braden. Reken op een bereidingstijd van 30-40 minuten. Een drumstick is het het onderste deel van de kippenbout. Lekker om te braden in de oven of om op de barbecue te roosteren. Eeerst garen in de magnetron is dan wel verstandig. Een drumstick weegt 75-150 gram en heeft een bereidingstijd van 20-30 minuten. ¹)
Kippenbouten recept
Neem per persoon een kippenbout en snijd deze in drumsticks en dijstukken. Wrijf de stukken in met zout, versgemalen zwarte peper, kaneel en komijn en bak ze rondom aan in een braadpan met hete olijfolie. Bak twee tot drie uien in partjes mee en 2-3 in plakjes gesneden teentjes knoflook. Snijd voor vier personen een grote citroen in stukjes en schep deze met 150 gram groene en zwarte olijven door de uien. Schenk er wat fond of kippenbouillon bij en stoof de kip in de oven of op heel laag vuur zachtjes gaar.
Kruidige kippenbouten
Maak het vel van 4 kippenbouten voorzichtig los en sla het weg. Maak 2 bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels chilisaus uit en schep 1 eetlepel Provençaalse kruiden en ui-ringetjes erdoor. Strijk dit mengsel over de kippenbouten uit en trek het vel er weer over. Zet het vel vast met een cocktailprikker. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Schenk 100 ml droge witte wijn langs de rand van de pan erbij en braad de bouten met de deksel schuin op de pan in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Leg de kippenbouten op een bord en laat ze door en door afkoelen.
[ Bron: 'Kook ook - Kip' ¹) | redactie ]
[ Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com ]