Kippenlevertjes in chorizo
10 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 10 kippenlevertjes, schoongemaakt
- 3 eetlepels venkelzaadjes
- 2 theelepels cayennepeper
- 1 handvol volkorenbloem
- 4 eetlepels olijfolie
- 10 plakjes chorizo, dun gesneden
- 10 zwarte olijven, ontpit
Bereiden
Bestrooi de levertjes met zout en peper. Meng de venkelzaadjes en de cayennepeper door de bloem en rol één voor één de levertjes erdoor.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de levertjes goudbruin. Ze moeten van buiten knapperig zijn en van binnen net niet meer rosé.
Vouw om ieder levertje een plakje chorizo en steek er een prikker door met een zwarte olijf.
Je kunt dit gerechtje zowel warm als koud serveren.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Kippenlevertjes in chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas boekbox
Myriam & Evelien Tijdink
In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder
© Mo'Media