Aspergesalade recepten
-
tip Aspergesalade met gerookte zalm
Vis, 35 min 7,7
-
tip Aspergesalade met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Aspergesalade met amandelen, kwarteleitjes en shiitake
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Aspergesalade met gerookte zalm en rivierkreeftjes
Vis, 20 min 7,6
-
Aspergesalade met kip
Gevogelte, 20 min 7,4
-
Aspergesalade met kip en frambozendressing
Gevogelte, 10 min 7,7
-
Aspergesalade met macadamianoten
Vegetarisch, 15 min 7,4
-
Aspergesalade met sperziebonen, ei en Thaise kokosdressing
Vis, 25 min 7,9
-
Aspergesalade met truffeldressing
Vegetarisch, 15 min 7,6
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Aspergesalade
Snijd de harde uiteindes van 500 g groene asperges. Snijd het uiteinde van 1 struikje witlof. Snijd de lofblaadjes in de lengte in dunne repen. Halveer 16 radijzen. maak een dressing voor de salade: roer 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 2 theelepels vloeibare honing door elkaar. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar (de kooktijd hangt af van de dikte van de asperges). Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Schep in het midden van de borden een bergje lofreepjes. Leg hier asperges bovenop. Garneer de borden met radijzen en radijskiemen. Besprenkel de aspergesalade met de dressing.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: vm2002 | Shutterstock.com ]