Pindasoep met gehakt en noedels
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 50 g gedroogde noedels (instantnoedels)
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 2 theelepels fijngehakte knoflook
- 200 g half-om-half gehakt
- 3 eetlepels gedroogde garnalen
- 1½ eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels fijngehakte geroosterde pinda's met velletjes
- 1 lente-uitje, in ringetjes
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook.
Kook de noedels 2 minuten in een grote pan met kokend water of tot ze zacht zijn; laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan, voeg de knoflook, het gehakt en ½ theelepel gemalen zwarte peper toe en bak dit alles 5 minuten tot het gehakt gaar is. Doe de hete bouillon, gedroogde garnalen en sojasaus erbij en laat alles 15 minuten pruttelen.
Verdeel de noedels over vier kommen, schep de bouillon erbij en strooi er tot slot wat pinda's en lente-uitjes over.
Zelf kippenbouillon maken
Doe voor de bouillon een kip van 1½ kg (of vleugels en nekjes), 5 plakjes verse gember en 8 in stukjes van 5 cm gesneden lente-uitjes in een pan, schenk er 1½ liter water bij en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 3 uur pruttelen; verwijder nu en dan de schuimlaag die ontstaat. Zeef de bouillon om het vlees en de groente eruit te halen en laat hem afkoelen. Bedek de bouillon en zet hem in de koelkast. Schep overtollig vet van het oppervlak en breng de bouillon voor gebruik weer aan de kook.
Kookboek
Het recept 'Pindasoep met gehakt en noedels' is afkomstig uit het kookboek...
Basic China
Jody Vassallo
'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney