Pavlova recepten
-
tip Dubbeldekker pavlova met aardbeien
Vegetarisch, 100 min 8,3
-
tip Pavlova met rood zomerfruit
Vegetarisch, 75 min 7,8
-
Mini-pavlova's met aardbeien en passievrucht
Vegetarisch, 140 min 7,8
-
Nigella Lawson: mini-pavlova's
Vegetarisch, 75 min 9,0
-
Pavlova met aardbeien
Vegetarisch, 70 min 6,9
-
Pavlova met aardbeien, chocolade en pinda
Vegetarisch, 120 min 7,5
-
Pavlova met passievrucht en sesamnoga
Vegetarisch, 150 min 7,5
-
Pavlova met romige yoghurt en aardbeien van Bill Granger
Vegetarisch, 90 min 7,8
-
Pavlova's met ananas en kokosrum
Vegetarisch, 90 min 7,5
-
Rommelige pavlova
Vegetarisch, 10 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Pavlova
Pavlova, vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova (1881-1931), heeft een bijzondere geschiedenis. Het recept dook voor het eerst op nadat Anna Pavlova op tournee in Australië en Nieuw-Zeeland was geweest. Beide landen kibbelen tot op de dag van vandaag over de vraag wie de eerste pavlova maakte; in beide landen is het het nationale gerecht.
Pavlova recept
Verwarm de oven voor op 140 °C. Doe 6 eiwitten met een snufje zout in een kom en klop ze met een mixer stijf. Voeg als het mengsel er dikkig-wit uit begint te zien 1 theelepel witte azijn en een beetje suiker toe. Klop als de eiwitten goed stijf zijn de rest van totaal 275 gram suiker erdoor en blijf net zo lang kloppen tot de eiwitten eruitzien als glanzend dikke latex muurverf. Schep met een pannenlikker de eiwitten uit de kom op een heel licht ingevet stuk bakpapier dat op de bakplaat ligt. Metsel de eiwitten tot een toren met een doorsnede van circa 25 cm en een hoogte van 19 cm. Strijk de zijkanten goed glad, zodat er nergens barstjes zitten. Druk in de bovenkant een holletje. Schuif de pavlova in de oven en verlaag de temperatuur tot 110 °C. Laat de taart in circa 2 uur gaar worden. Laat hem afkoelen en vul vlak voor het serveren het holletje met verschillende soorten seizoenfruit. Leg ook wat fruit rondom de pavlova.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: Ulyana Khorunzha | Shutterstock.com ]