Sorbet recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Sorbet

IJsgerecht dat zich onderscheidt van consumptie-ijs door het feit dat het geen voedingsvet of eierdooiers bevat. Hierdoor is het ijs broos, minder stabiel (het smelt snel) en wat stroef op de tong. Het basisingrediënt van een sorbet is vruchtensap of -moes, een alcoholhoudende drank (champagne), een gedistilleerde drank (wodka) of een likeur, en soms ook een geurig aftreksel (een fijne thee of munt). Hieraan worden suikerstroop en eventueel glucose en/of invertsuiker toegevoegd. Tijdens het bevriezen moet de sorbet geroerd worden. In feite waren sorbets de eerste bevroren nagerechten (ijs op basis van melk, eierdooiers en/of room verscheen pas in de 18e eeuw). De Chinezen hebben de sorbetbereiding aan de Perzen en Arabieren geleerd, die deze kunst op hun beurt doorgaven aan de Italianen.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Tatiana Volgutova | Shutterstock.com ]