Loempia recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Loempia

Chinees (en in aangepaste vorm Vietnamees) gerecht. Het wordt gemaakt van een vierkante deeglap van eieren en tarwemeel die men vult met varkensvlees, uien, garnalen, bamboescheuten of taugé, paddenstoelen, bieslook en soms waterkastanjes. De farce wordt met ei, sojasaus, gember, peper en rijstwijn gebonden. De rolletjes worden gefrituurd en gegeten met een sojasaus met knoflook en citroensap. Men geeft er blaadjes sla, rauwe taugé, muntblaadjes, peterselie of koriander bij.

Vietnamese loempia

De Vietnamese variant is iets anders samengesteld: hij wordt in het noorden 'nem' genoemd en in het zuiden 'chagio'. De vulling bestaat uit varkensgehakt, fijne mie, gedroogde zwarte paddenstoelen, taugé, ui, peper, zout en vaak ook ei. Het varkensvlees kunt u vervangen door kip en de krab door garnalen; de vulling wordt op smaak gebracht met nuoc-mâm en ingepakt in een dun rijstvelletje. Vietnamese loempia's worden gefrituurd of in de pan gebakken en geserveerd met matig pikante nuoc-mâm, blaadjes munt en sla.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: farbled | Shutterstock.com ]