Coquilles met asperges en Parmezaanwafels
bereiden
Ingrediënten
- 60 g Parmezaanse kaas
- 6 witte asperges
- een klontje boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 30 g gemalen amandelen
- 6 coquilles
- fleur de sel, roze peperkorrels
- 6 theelepels zwarte viseitjes
- 50 g preikiemen, alfalfa of tuinkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak eerst de Parmezaanwafels. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat 6 kleine hoopjes geraspte Parmezaanse kaas met voldoende tussenruimte. Druk de hoopjes plat. Bak 10 minuten in de oven tot de wafels goudbruin zijn. Neem de wafels uit de oven. Til ze voorzichtig met een metalen spatel van het papier en drapeer ze om een met aluminiumfolie beklede deegroller. Laat de wafels zo afkoelen.
Bereid de asperges voor. Schil de asperges en snijd ze in kleine, schuine stukjes. Verhit de boter in een pan. Doe er de asperges en 2 eetlepels licht gezouten en gepeperd water in. Laat 10 minuten stomen met het deksel op de pan. Doe 1 eetlepel olijfolie en de wittewijnazijn in een schaal. Doe er de asperges en amandelen in en schep alles goed om.
Snijd de rauwe coquilles horizontaal in dunne plakken. Bestrooi ze met fleur de sel en gemalen roze peper. Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over. Verdeel de asperges over de 6 glaasjes. Schep er een laagje viseitjes op. Schep er dan de plakjes coquille op en garneer met de preikiempjes. Serveer de glaasjes en geef de Parmezaanwafels erbij.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Coquilles met asperges en Parmezaanwafels' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse glaasjes
Catherine Nicolas
Glaasjes met allerlei heerlijks zijn helemaal in. Kies uit de makkelijke en originele recepten uit dit boek en verwen je gasten met fantastische hapjes zoals pompoensoep... lees verder
© Good Cook