Forel op toast
12 porties
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 gerookte forelfilets
- 12 stukken stokbrood
- 2 rode pimientos (geroosterde paprika's), in stukken
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
Bereiden
Kook de knoflook met de wijn in totdat de wijn bijna geheel verdampt is.
Pureer de knoflook samen met de olijfolie tot een crème. Breng op smaak met peper.
Pluk de forelfilets in grove stukken.
Toast het brood in een oven van 220 °C in 6-8 minuten.
Smeer de toast in met de knoflookcrème. Leg er stukjes forel en pimientos op; bestrooi met bieslook en de peper.
Variatietip
Voor de afwisseling kun je de vis bijvoorbeeld door geitenkaas vervangen.
Kookboek
Het recept 'Forel op toast' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas!
Jessica Verbruggen
Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder
© Caplan BooksForel tips
Reacties op dit recept
- Piet Wat een heerlijk recept. Echte aanrader. Gemaakt voor de verjaardagsborrel van mijn vrouw. Nog lekkerder doordat ik de forel zelf gerookt had met mijn nieuwe Bradley rookoven (in NL volgens mij alleen verkrijgbaar bij www.metsjachthuis). Hiermee rook je heel eenvoudig zelf vis en vlees. Het schijnt dat je ook nog groente, fruit en kaas erin kan roken, maar daar moet ik nog even recepten voor zoeke