Forelmousse met sinaasappel
bereiden
Bevat per portie
340 kcal
12 g eiwit
30 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 75 g gerookte forelfilet
- 75 g verse roomkaas met kruiden
- 75 ml slagroom
- 40 g veldsla
Bereiden
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het sap op.
Pureer de forel met 1 eetlepel sinaasappelsap in de blender. Meng de verse roomkaas met kruiden erdoor. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het forelmengsel. Breng de mousse op smaak met peper.
Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond. Leg de blaadjes veldsla op twee bordjes. Spuit in het midden een flinke toef forelmousse en leg de partjes sinaasappel eromheen. Lekker met versgeroosterde toast.
Extra benodigd
Blender, spuitzak
Het recept 'Forelmousse met sinaasappel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: NatalyaBond | Shutterstock.com