Gebakken forel met limoen en amandel
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 forellen, panklaar
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olie of 25 g boter
- 1 limoen, in dunne plakjes
- 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
- 2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd
- 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
Bereiden
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe.
Serveer de gebakken forellen met de limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover. Lekker met roergebakken spinazie en rijst.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Gebakken forel met limoen en amandel' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau