Gerookte forel met tonijntapenade
bereiden
Bevat per portie
555 kcal
58 g eiwit
33 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- handje veldsla of fijne bladsla
- 4 gerookte forelfilets
- 1 blikje tonijn op olie (van 185 g), uitgelekt
- 5 gedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- mespuntje cayennepeper
- 2 eetlepels citroensap
Bereiden
Verdeel de sla over twee borden. Leg daarop kruislings de forelfilets.
Pureer de tonijn in een keukenmachine met de tomaten, peper en zout, knoflook, olijven, cayennepeper en citroensap tot een grove pasta.
Schep wat van de tapenade in het midden van de forelfilets en serveer de rest er apart bij. Lekker met knoflookcrostini: stokbrood gegrild met olijfolie waaraan geperste knoflook is toegevoegd.
Extra benodigd
Keukenmachine
Vervangende vis
Gerookte heilbot, gerookte zalm, gerookte makreel
Kookboek
Het recept 'Gerookte forel met tonijntapenade' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis