Kabeljauw in filodeeg uit de oven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 290 kcal
  • 23 g eiwit
  • 9 g vet
  • 29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 stukken (diepvries) kabeljauwfilet van 100 g
  • 1½ citroen
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 8 vellen (diepvries) filodeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode (punt)paprika, in dunne ringen
  • 6 bosuitjes, in de lengte gehalveerd
  • 6 takjes verse tijm, doormidden geknipt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Besprenkel de (bevroren) filets met het sap van een halve citroen en wrijf ze in met chilipoeder en zout. Laat ze zo even liggen. Snijd de andere citroen in plakjes en halveer deze.

Spreid 4 vellen filodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en leg de andere vellen erop. Verdeel de paprikaringen over het midden van het deeg en leg de kabeljauwfilet erop. Verdeel de bosuitjes, plakjes citroen en tijm erover. Vouw het filodeeg rond de kabeljauw omhoog en vouw ze als pakketjes dicht.

Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bestrijk het deeg rondom dun met olijfolie. Bak de pakketjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Vervangende vis

Koolvis, tilapia, meerval, zalm

Kookboek

Het recept 'Kabeljauw in filodeeg uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!