Kabeljauw in kokos

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 440 kcal
  • 26 g eiwit
  • 34 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
  • 4 eetlepels olie
  • 100 g gemalen kokos
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 ei

Bereiden

Fruit de currypasta in 1 eetlepel olie even aan. Roer de kokos erdoor en blijf roeren tot de kokos egaal geel is. Laat dit iets afkoelen.

Snijd de kabeljauw in 8 repen, wrijf ze in met zout en peper. Haal de repen eerst door losgeklopt ei en wentel ze door de kokos. Druk dit goed aan en herhaal dit nog een keer.

Bak de kabeljauw in 3 eetlepels hete olie in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Lekker met frieten en een gemengde salade.

Bron

Het recept 'Kabeljauw in kokos' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • JetHeerlijke vis zeker de moeite waard.

    reageren