Kabeljauw in kokos
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 440 kcal
- 26 g eiwit
- 34 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
- 4 eetlepels olie
- 100 g gemalen kokos
- 500 g kabeljauwfilet
- 1 ei
Bereiden
Fruit de currypasta in 1 eetlepel olie even aan. Roer de kokos erdoor en blijf roeren tot de kokos egaal geel is. Laat dit iets afkoelen.
Snijd de kabeljauw in 8 repen, wrijf ze in met zout en peper. Haal de repen eerst door losgeklopt ei en wentel ze door de kokos. Druk dit goed aan en herhaal dit nog een keer.
Bak de kabeljauw in 3 eetlepels hete olie in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Lekker met frieten en een gemengde salade.
Bron
Het recept 'Kabeljauw in kokos' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com