Kabeljauw met mosterd, bloemkool en doperwten
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 1 bloemkool, in roosjes
- bloemkoolbladeren, in kleine stukken
- 250 g troskerstomaten
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 200 g diepvriesdoperwten
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel zeezoutvlokken
- 2 eetlepels olie
- 4 dikke kabeljauwfilets
- 4 theelepels Bengaalse of grove mosterd
- voor erbij
- yoghurt en basmatirijst
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Leg de bloemkool, bloemkoolbladeren, kerstomaten, ui en doperwten op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Schep om met de specerijen, zeezoutvlokken en olie.
Leg de visfilets op de groenten, smeer ze elk in met 1 theelepel mosterd en zet de bakplaat 25 minuten in de oven tot de vis net gaar is.
Dien heet op met yoghurt en rijst.
Opmerking
'Mosterd en vis worden veel met elkaar gecombineerd in Bengalen. Als je Bengaalse mosterd, kasundi, kunt vinden in de Aziatische winkel wordt dit gerecht nog lekkerder (en de rest van de fles kun je overal bij gebruiken, van biefstuk tot spinazie), maar grove mosterd is een prima vervanger. Met de groente erbij is dit al bijna een complete maaltijd. Je kunt er eventueel rijst bij geven voor wat extra koolhydraten.' - Rukmini Iyer
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw met mosterd, bloemkool en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...
De wereldse bakplaat
Rukmini Iyer
In 'De wereldse bakplaat' neemt Rukmini Iyer ons mee op een culinaire reis. Ze verzamelt de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld. Met vis, vlees, vegetarische en veganistische recepten is er genoeg smakelijks voor iedereen... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: David Loftus