Kabeljauw met spinazie, olijven en kruiden
- 2 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 60 g zwarte olijven, zonder pit
- 2 ansjovisfilets in olie
- 4 takjes tijm, blaadjes eraf
- 4 takjes oregano, blaadjes eraf
- 1 klein bosje bladpeterselie
- 1 citroen
- olijfolie
- blik boterboontjes van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- 120 g babyspinazie, gewassen
- 2 kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- voor erbij
- 6 radijsjes, in plakjes
- een handjevol taugé
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een ovenschaal met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie, of gebruik een ovenzak.
Hak de olijven, ansjovis en kruiden fijn. Meng met sap van een halve citroen in een kom, breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie.
Meng de bonen in een andere kom met de spinazie en tweederde van het olijvenkruidenmengsel. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep dit in de ovenschaal en spreid het gelijkmatig uit.
Snijd de andere helft van de citroen in 4-6 dunne plakjes en leg deze op de bonen en spinazie. Leg de kabeljauw op de citroenplakjes en bestrooi met zout en peper. Besmeer de vis met de rest van het olijvenkruidenmengsel. Vouw het pakket dicht en bak 15-20 minuten. Als je een ovenzak gebruikt, snijd dan wat sneetjes in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen.
Als het gaar is, pak je het uit en serveer je het met de radijsplakjes en taugé eroverheen.
Extra benodigd
Bakpapier of aluminiumfolie of ovenzak
Tip
Je kunt het recept eenvoudig verdubbelen om het voor 4 personen te maken, maar dan zou ik twee pakketjes maken zodat de vis gelijkmatig gaart.
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw met spinazie, olijven en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Ingepakt!
Louise Kenney
De zestig eenvoudige ovengerechten uit 'Ingepakt!' bevatten bekende ingrediënten die je met weinig voorbereiding heel makkelijk klaarmaakt, van een doordeweekse maaltijd tot een geweldig vegetarisch hoofdgerecht en inclusief heerlijke... lees verder
© Citrus