Stoofpotje van kabeljauw en aardappelen
- 6 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 800 g kleine aardappelen
- olijfolie
- 1 grote ui, in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook, zonder kiem
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 6 stukken kabeljauw zonder huid van elk 130 g
- 1 takje dragon, fijngeknipt
Bereiden
Wrijf de aardappelen onder de kraan schoon en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan. Voeg de aardappelen, de stukken ui, de knoflookteentjes, de tijm, de laurier en wat zout en peper toe. Bak dit al roerend met een houten lepel ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi goudbruin zijn.
Schenk er 400 ml water bij en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten stoven. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders wat water toe.
Wanneer de aardappelen gaar maar nog wel stevig zijn, leg je de stukken vis erop. Voeg wat zout en peper toe, doe de deksel op de pan en laat de vis op laag vuur 5 tot 7 minuten stoven. Controleer of de vis gaar is: hij is gaar wanneer het vlees nog een beetje stevig aanvoelt, van binnen en buiten een parelkleurige glans heeft en de lagen vanzelf net los beginnen te komen. Bestrooi het gerecht met dragon en serveer het direct.
Variatietip
Je kunt in plaats van kabeljauw ook witte koolvis, zwarte koolvis of heek gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Stoofpotje van kabeljauw en aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Basic vis
Delphine de Montalier
Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis... lees verder
© Uitgeverij Terra